FTR Oslo - Årsmøte 2025
Velkommen til årsmøte i Foreningen Tryggere Ruspolitikk Oslo! Møtet er åpent for alle som bor i Oslo og har betalt kontigent for 2025.
Velkommen til årsmøte i Foreningen Tryggere Ruspolitikk Oslo! Møtet er åpent for alle som bor i Oslo og har betalt kontigent for 2025.
Vi inviterer til et digitalt temamøte med analysetjenesten vår, 13.01.25 kl. 18:00!
Her skal vi vise frem utstyrsparken vår og forklare hvordan en analyse fungerer i praksis, og ikke minst hvordan maskinene fungerer. Vi har flere forskjellige apparater, og har nylig også tatt i bruk en prototype av et UV-fluorometer som også benytter kunstig intelligens: “Barry”, som er utviklet ved universitetet i Bath.
Videre skal vi fortelle litt om dataene vi har samlet og erfaringene vi har fått siden vi opprettet tjenesten i 2022, siste halvdel av temamøtet er beregnet til spørsmål og svar.
Trykk på denne linken ved møtestart 13.01 kl 18:00 for å bli med på temamøtet.
Foreningen Tryggere Ruspolitikk Oslo inviterer til foredrag ved Ole A. Andreassen dr.med. onsdag 8. januar kl. 17 på Kulturhuset.
Jan Arild Snoen kommer til Kulturhuset for å holde foredrag om statusen for ruspolitikken i USA etter presidentvalget. Gratis, og åpent for alle!
Forsvinner det kriminelle markedet når cannabis reguleres? Og fører legalisering av cannabis til stor økning i bruk? Når man hører politikere diskutere dette, er det ikke godt å få svar – de samme tilfellene trekkes gjerne frem som belegg for totalt ulike standpunkter, og fordreide fakta og skremselspropaganda rundt unges rusbruk er i fullt omløp i debatten.
Så hva sier forskningen faktisk om rusbruk og cannabisregulering? Hva er løgn, og hva er sannhet i cannabis- og rusdebatten?
Dette skal Dag Wollebæk ha foredrag for oss om den 22. oktober! Wollebæk er statsviter og forsker ved Institutt for samfunnsforskning, og har i lengre tid engasjert seg i rusdebatten.
Sted: UiO, Eilert Sundts hus (Det samfunnsvitenskapelige fakultet), Auditorium 7
Arrangementet er åpent for både studenter og ikke-studenter.
Lenke til strømming:
Løgn og sannhet i cannabisdebatten
Velkommen til temamøte der Jørn Kløvfjell Mjelva forteller om historien til fleinsoppforbudet i Norge, og Frigjør Naturen-kampanjen til foreningen Psynapse.
Det finnes mange giftige og dødelige viltvoksende vekster i Norge, men kun sopp med psilocybin ulovlig å plukke, og den er hverken giftig eller avhengighetsskapende. Hvorfor har Norge et forbud mot å plukke fleinsopp, og hjelper det?
Frigjør Naturen-kampanjen setter søkelys på fleinsoppforbudet, med mål om å avvikle det. Kampanjen skulle publiseres på reklameflater i Oslo, men ble blokkert av reklamebyrået som i utgangspunktet hadde gitt grønt lys. Er det virkelig så farlig å mene at naturen ikke bør være ulovlig?
Jørn er styremedlem i Foreningen Tryggere Ruspolitikk og i Psynapse, en forening for rekreasjonell bruk av psykedelika og MDMA. Det vil bli anledning til spørsmål og diskusjon etterpå.
Foredraget er åpent for alle, både medlemmer av Foreningen Tryggere Ruspolitikk og andre interesserte.
Ønsker du også en tryggere ruspolitikk med skadereduksjon, menneskeverd og kunnskap i sentrum? Meld deg inn på rusreform.no !
Cannabisreform er en kampanje lansert av Tryggere Ruspolitikk, Tryggere Ungdom og LEAP Scandinavia med mål om å løfte debatten om ansvarlig regulering av cannabis i Norge.
The research group HUMANHARM and The Association for Safer Drug Policies invite to a guest lecture on drugs and medicines in a human rights perspective. Firstly, there will be a presentation by prof. Brigit Toebes followed by a discussion between her and Chief Scientific Officer of The Association for Safer Drug Policies, Dagfinn Hessen Paust.
Foreningen Tryggere Ruspolitikk Oslo inviterer til foredrag ved Ole A. Andreassen dr.med. mandag 13. mai kl. 18 på Kulturhuset.
Ole A. Andreassen er professor ved Universitetet i Oslo, overlege ved Oslo universitetssykehus og leder av Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT), og mottok nylig Hjernerådets forskningspris. Han holder sitt foredrag "Psykedelika mot depresjon – status og muligheter" og det vil bli anledning til spørsmål og diskusjon etterpå.
Foredraget er åpent for alle, både medlemmer av Foreningen Tryggere Ruspolitikk og andre interesserte.
Ønsker du også en tryggere ruspolitikk med skadereduksjon, menneskeverd og kunnskap i sentrum? Meld deg inn her: https://www.rusreform.no/bli-medlem
An insightful presentation on ketamine in addiction treatment by dr. Lowan Han Stewart, hosted by FTR Oslo and FTR Akershus.
Foreningen Tryggere Ruspolitikk Trøndelag inviterer til åpent temamøte om cannabisreform med Dagfinn Hessen Paust, som er fagansvarlig i foreningen nasjonalt.
Velkommen til årsmøte 19. mars!
Årsmøtet er Tryggere Ruspolitikk Viken sin øverste besluttende myndighet. Der velges det nye styret og det legges en plan for året som kommer. Så lenge kontingenten for 2024 betales før møtet vil du som medlem ha tale- forslags- og stemmerett.
Årsmøtet foregår på 19. mars kl. 19:00 på kontoret i Kværnerveien 5 i Oslo. Om du har noen spørsmål om møtet kan du kontakte styreleder Nahuel Polesel på nahuel.polesel@rusreform.no.
Vel møtt!
Velkommen til årsmøte 13. mars!
Årsmøtet er Tryggere Ruspolitikk Vestland sin øverste besluttende myndighet. Der velges det nye styret og det legges en plan for året som kommer. Så lenge kontingenten for 2024 betales før møtet vil du som medlem ha tale- forslags- og stemmerett.
Møtet foregår digitalt den 13. mars kl. 18:00. Har du ikke fått innkalling? Ta kontakt med styreleder Rebekka Lossius på rebekka.lossius@rusreform.no.
Vel møtt!
Velkommen til årsmøte 7. mars!
Årsmøtet er Tryggere Ruspolitikk Rogaland sin øverste besluttende myndighet. Der velges det nye styret og det legges en plan for året som kommer. Så lenge kontingenten for 2024 betales før møtet vil du som medlem ha tale- forslags- og stemmerett.
Årsmøtet foregår på 7. mars kl. 19:00 hos PlaySpace i Normannsgate 24. Om du har noen spørsmål om møtet kan du kontakte styreleder David Harestad på david.harestad@rusreform.no.
Vel møtt!
Velkommen til årsmøte 5. mars!
Årsmøtet er Tryggere Ruspolitikk Vestfold og Telemark sin øverste besluttende myndighet. Der velges det nye styret og det legges en plan for året som kommer. Så lenge kontingenten for 2024 betales før møtet vil du som medlem ha tale- forslags- og stemmerett.
Årsmøtet foregår den 5. mars kl. 18:00 på Porsgrunn bibliotek. Om du har noen spørsmål om møtet kan du kontakte nestleder Lena Solli Sal på lenasollisal@gmail.com.
Vel møtt!
Nytt åpent treff med Tryggere Ruspolitikk Rogaland!
Vi møtes igjen for å snakke om rus og ruspolitikk i Normanns gate 24!
Dette treffet er arrangert av Tryggere Ruspolitikk Rogaland og vi låner kulturhuset PlaySpace i nærheten av Pedersgata. Tryggere Ruspolitikk er en landsdekkende organisasjon som jobber for en kunnskapsbasert ruspolitikk med vekt på skadeforebygging og menneskerettigheter. Foreningen driver prosjektene Eikaklinikken, Rusopplysningen, Norges eneste rusmiddelanalysetjeneste og SafeSpace.
Møtet er åpent for alle, er gratis og du trenger ikke melde deg på. Ta gjerne med medbrakt snacks og drikke. Vi serverer pizza i starten av møtet.
Ellers er det ikke noe program eller agenda, bare hygge!
Velkommen til åpent møte med Tryggere Ruspolitikk Rogaland
Her kan du møte andre som er interessert i i en human og rettferdig ruspolitikk.
Tryggere Ruspolitikk er en landsdekkende organisasjon som jobber for en kunnskapsbasert ruspolitikk med vekt på skadeforebygging og menneskerettigheter. Foreningen driver prosjektene Eikaklinikken, Rusopplysningen, Norges eneste rusmiddelanalysetjeneste og SafeSpace.
Du kan bidra til arbeidet vårt ved å melde deg inn. Medlemskap koster for et år 50 kroner, og er helt uforpliktende. Det går også an å melde seg for to år om gangen for 100 kroner, da slipper man å tenke på kontigentbetaling frem til 2025.
Vi møtes i PlaySpace i Normannsgate 24.
Ingen påmelding. Gratis!
Ta gjerne med egen drikke og eventuelt snacks.
Velkommen til åpent styremøte i Foreningen Tryggere Ruspolitikk Oslo onsdag 22. november kl. 18. Vi ønsker å involvere medlemsmassen og ha åpne dører for engasjement og innspill fra våre medlemmer. Vi inviterer derfor alle medlemmer til å delta på vårt kommende styremøte - se saksliste under.
Fra kl. 19 blir det faglig påfyll. Kampanjen “Frigjør naturen” av Psynapse har som mål å fjerne fleinsopp fra narkotikalisten. Vi holder en samtale med Jørn Mjelva fra Psynapse om fleinsopp, fauna og forbudspolitikk. Det blir servert pizza og brus. Alle medlemmer i Tryggere Ruspolitikk Oslo er invitert.
Saksliste styremøte:
42/2023: Siden sist (orientering)
- Infomøte og workshop 2. november
43/2023: Økonomi (orientering + vedtak)
- Støtte til rusmiddelanalysetjenesten
44/2023: Nye poengregler (diskusjon)
45/2023: Innspill til årshjul 2024 (diskusjon)
46/2023: Neste arrangement (orientering)
- Årsmøte 2024
46/2023: Eventuelt
Deretter blir det faglig påfyll fra Psynapse med kampanjen “Frigjør naturen”
Kunne du tenke deg å engasjere deg for en tryggere ruspolitikk?
Er du nysgjerrig på hvem som er i Oslo lokallag og hva vi holder på med?
Glad i pizza?
Vi inviterer alle medlemmer til informasjonsmøte om hvordan du kan bli aktiv i FTR Oslo!
Agenda:
Omvisning på Rusanalysetjenesten
Info om FTR Oslo og hvordan medlemmer kan engasjere seg
Quiz og pause
Mini-workshop: Hva bør FTR Oslo jobbe med?
Mingling
Pizza serveres fra kl 18:00
OBS: Påmelding kreves: meld deg på via denne linken
Nordic Reform Conference 2023
29. og 30. september arrangerer vi Nordic Reform Conference.
Nasjonale og internasjonale stemmer på rusfeltet - alt fra forskere og politikere til brukere og aktivister - kommer til Oslo for å diskutere hva som utgjør en tryggere og evidensbasert ruspolitikk.
Den er den eneste av sitt slag i Skandinavia, og arrangeres kun annenhvert år. De årene vi ikke avholder NRC så arrangerer vi Rusreformkonferansen, som er mindre og fokuserer på nasjonale spørsmål.
På programmet har vi blant annet:
Johan Andresen, forretningsmann og filantrop, skal intervjues om sitt engasjement på rusfeltet. Han var blant annet en viktig støttespiller for vår kampanje “Straff Skader”, og støtter også vår rusmiddelanalysetjeneste.
Steve Rolles, som er analytiker hos Transform i Storbritannia, skal debattere hvorvidt kokain burde reguleres i et lovlig marked mot vår egen fagansvarlig Dagfinn Hessen Paust.
Karen Mamo, skal snakke om prosessen rundt regulering av cannabis i Malta, der hun jobber for Authority for the Responsible Use of Cannabis.
Vi skal også få statusoppdateringer fra alle de nordiske landene, og et stand-up set fra Jim Swann.
Konferansepassene inkluderer en billett til en fest på Røverstaden lørdag kveld, arrangert av Ghost Collective. Her kan du danse med gjengen du har sittet ved siden av, de du pratet med over en kaffe i pausene, og de som har stått på scenen. Vi gleder oss!
Eikakoret er et aktivitetstilbud for folk med rusproblemer, folk som har hatt det, deres pårørende eller folk som rett og slett bare vil være med å synge. Her kan alle være med! Det er selvfølgelig gratis og vi byr på både sang og suppe. Det finner sted i kontorene til Foreningen Tryggere Ruspolitikk, i 3. etage i Kværnerveien 5. Vi håper å se deg der:)
Vi fortsetter samme sted, samme tid, hver mandag.
Norge fortsetter å toppe Europastatistikken over overdosedødsfall. Samtidig nekter norske helsemyndigheter å støtte overdoseforebyggende tiltak som rusmiddelanalyse, mens ruspolitiske organisasjoner som arbeider skadeforebyggende sliter med å få økonomisk støtte til å drive med skadeforebyggende arbeid.
I forbindelse med lokalvalget i høst inviteres du derfor til politikerutspørring der politikere fra alle de politiske partiene er invitert til å svare på spørsmål om hvordan deres parti skal jobbe for å sikre skadeforebyggende arbeid og tiltak, samt hvordan de skal jobbe for å redusere overdosetallene.
Dette blir et folkemøte med politikere. Det betyr at i tillegg til spørsmål fra organisasjonene som står bak utspørringen, ønsker vi også spørsmål fra publikum. Fra deg.
Dagen for politikerutspørringen er den internasjonale dagen mot overdoser 31. August.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
I høst er det valg i Oslo, og i den sammenhengen vil vi sette ruspolitikk på agendaen. Det er åpenbart at noe må gjøres med dagens situasjon, men hva mener egentlig de forskjellige partiene? FTR Oslo har invitert de til en debatt på Kulturhuset hvor blant annet rusmiddelanalysetjeneste, statlig kontroll av cannabis, Eikaklinikken og andre ruspolitiske saker skal dukke opp. Høres dette interessant ut? Da er det bare å komme, og gjerne ta med deg en venn!
FTR Oslo inviterer alle medlemmer til en uformell aften i Tryggere Ruspolitikk sine foreningslokaler.
Sliter du med å diskutere ruspolitikk med en onkel eller andre som ønsker å beholde en restriktiv og straffebasert ruspolitikk som ikke ønsker å se begge sider av saken? Kjenner du noen med gode verdier som ikke ønsker å engasjere seg eller lære om ruspolitikk, men allikevel er veldig fastbestemt på at straffemodellen er riktig løsning? Det kan ofte være utfordrende å ta denne samtalen med noen som ikke ønsker å være åpen for andre løsninger, men her skal vi hjelpe deg med å utvikle samtaleteknikker som kan få disse tankene i gang for en konservativ onkel eller lignende.
Det blir et kort foredrag om den sokratiske metode før vi åpner for videre samtale.
Pizza og snacks serveres til de første som kommer, vi håper å se deg der!
Hjertelig velkommen til ruspolitisk sommerkveld med Foreningen Tryggere Ruspolitikk Vestland!
Er du medlem, eller ønsker du kanskje bare å vite mer om hvem vi er, hva vi jobber for og vår ruspolitiske fremtidsvisjon? Uansett er du hjertelig velkommen til å dele denne kvelden sammen med oss. Arrangementet finner sted i sentrumskjernen av verdens vakreste by, i det klassiske lokalet til Cafe Opera.
Leder av FTR, Ina Roll Spinnangr, starter kvelden med en innføring i FTR sin historie, fra foreningen ble grunnlagt og frem til i dag. Deretter vil dere få høre Marianne Pierron, som er erfaringskonsulent, grunnlegger og daglig leder av Huset, fortelle om hvordan straffepolitikken rammer brukere gjennom skadelig stigma og skam. Kvelden avrundes med paneldebatt om ruspolitikkens fremtid.
Panel:
Hans Fredrik Marthinussen, professor i rettsvitenskap, UiB
André Nilsen, daglig leder i Normal Norge
Rebekka Lossius, lokallagsleder i FTR, Vestland
I etterkant av arrangementet ønsker vi godt humør, mingling og nysgjerrige spørsmål fra de som ønsker å vite enda mer.
Bli medlem: https://www.rusreform.no/bli-medlem
Vel møtt til en spennende ruspolitisk sommerkveld
Norge topper statistikken over dødsfall knyttet til falsk MDMA, og EUs overvåkingsorgan EMCDDA melder for tiden om farlig sterk ecstasy og kokain. For skeive som bruker sentralstimulerende rusmidler er dette svært relevante farer.
Risikoene minimeres hvis brukerne sjekker stoffene sine ved en rusmiddelanalysetjeneste - et skadeforebyggende tiltak som lar brukere av ulovlige rusmidler sjekke hva stoffene inneholder, og som også kan gi informasjon om tryggere bruk.
Da Tryggere Ruspolitikk søkte Helsedirektoratet om støtte til å drive Norges eneste analysetjeneste, ble dette avslått i flere omganger. Direktoratet mente først at tiltaket ikke var forebygging, men skadereduksjon, som det ikke gis støtte til. Deretter hevdet de at det var ulovlig, før de igjen sa at det var skadereduksjon. Hverken direktoratet eller Helse- og omsorgsdepartementet kan definere forskjellen mellom forebygging og skadereduksjon, men forskriften definerer forebygging som å "forhindre at alvorlige problemer, skade eller sykdom oppstår".
Hva er da skadereduksjon, og hvordan er rusmiddelanalysetjenesten ikke et forebyggende tiltak? Mener norske helsemyndigheter at enhver grad av rusmiddelbruk i seg selv er et alvorlig problem, en skade eller en sykdom? Lager de forskrifter de ikke selv klare å tolke? Eller lager de med vilje uklare kriterier for å kunne ekskludere aktører hvis ruspolitiske profil de ikke liker? Hvilken betydning får Tryggere Ruspolitikks avslag for andre skadeforebyggende tiltak som i dag mottar støtte? Og hvorfor vil ikke myndighetene at ideelle aktører skal få drive brukerrettet skadeforebyggingsarbeid, når dette er det de er best rustet til?
Chemfriendly Norge og Tryggere Ruspolitikk inviterer til panelsamtale på Pride House, Oslo Pride, om hva skadeforebygging og forebygging er og bør være, og hvordan rusmiddelanalysetjenester best kan brukes til å forebygge skader og uhelse i ruspolitikken.
Den 2. juni arrangeres den tredje markeringen av Rusreformdagen. Den 2. juni 2021 demonstrerte rusreformbevegelsen i flere byer da vi visste at avkriminalisering kom til å bli stemt ned i Stortinget den 03. juni 2021.
Markeringen av Rusreformdagen er en rettighetskamp!
Ingen kan dokumentere at straff forebygger rusproblemer, men det er godt dokumentert at det skader og rammer sosialt skjevt. Vi må derfor fortsette arbeidet mot en ikke-stigmatiserende rusreform som ikke som skiller mellom «verdige» og «uverdige», og de som «fortjener hjelp» og som «fortjener straff».
Bli med i markeringen, og vis din støtte!
Program:
Åpning av markeringen
Ina Roll, Foreningen Tryggere ruspolitikk
Asbjørn Larsen, RIO
Jørn Mjelva, Psynapse
Tobias Stokkeland, NormalNorge
Nicoline, NOOR Internasjonal
Bård Dyrdal, LEAP Scandinavia
Emil Belgau, Tryggere Ungdom
Rolf Solvang, SON
Patrick Karlsen, Spero
Lillith Nepstad, Pion
Hassan, Høyre
Ingrid Liland, MDG
Ingvild, Venstre
Marian Hussein, SV
Seher Aydar, Rødt
Rina Mariann Hansen, AP
FPU
Grønn Ungdom
Ane Breivik, Unge Venstre
AUF
Rusreformdagen arrangeres også av Tryggere Ruspolitikk i Kristiansand, facebook-arrangementet kan du finne her.
Organisasjonen gjennomfører sin landskonferanse og landsmøte på Citybox i Oslo lørdag og søndag 6 - 7. mai. Landskonferansen består i både organisatoriske workshops og faglig input. Landsmøtet er for delegatene som har fått innvilget plass gjennom sine lokallag. Der gjennomgår vi virksomheten i det foregående året og vedtar nytt styre og strategi for organisasjonen.
Om du ønsker å delta som observatør på landskonferansen eller landsmøtet, eller har noen andre spørsmål, send en mail til bror@rusreform.no
Vi inviterer til temamøte om “studiedop” på Blindern. Hvor omfattende er bruken og er det et problem?
Utvalget som skulle undersøke båndene mellom politiet og Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) har nå levert en knusende rapport. Vi tar en første debrief i plenum på Internasjonalen torsdag 26. januar klokka 18.